UDRUŽENJE OČEVA
349543
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-349543,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose | shared by themes24x7.com-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tribina je realizovana je nakon serijala istraživačkih tekstova na portalu 021.rs

!!!
Tribina „Mogu li i muškarci biti žrtve?“ realizovana je nakon serijala istraživačkih tekstova na portalu 021.rs (mreza21.021.rs) i emisija na Radiju 021.  Udruženje planira da se  se ovaj koncept nastavi, te da se iste tribine u budućnosti održavaju po ostalim gradovima u Srbiji.
U Vojvodini u 96 odsto slučajeva nakon brakorazvodnih parnica deca pripadnu majci, te očevi iako žele da se bore za svoju decu, smatraju da je ta bitka unapred izgubljena

Ovo je jedan od zaključaka tribine održane u Radio kafeu, na temu „Mogu li i muškarci biti žrtve?“, u organizaciji Udruženja očeva.

Dragutin Nikolić, psihoterapeut i sudski veštak koji je 30 godina radio u Centru za socijalni rad istakao je da nasilnici mogu biti i žene, ali da o oblasti nasilja nad muškarcima u Srbiji skoro da i nema podataka, dok je u Americi preko šest miliona očeva i dece pogođeno ovih porodičnim problemom.

.Prema podacima američkog Ministarstva pravosuđa iz 2010, oko 40 odsto žrtava porodičnog nasilja čine muškarci.
statistika pokazuje da je skoro svaki treći muškarac žrtva nekog oblika nasilja. Po prijavljenom slučaju nadležnim organima, on ulazi u proceduru koja je spora i često nezadovoljavajuća po žrtvu, s obzirom na to da je nasilje nad muškarcima i dalje zanemarena, tabu tema u društvu.