Tribina "Mogu li i muškarci biti žrtve?" održana u Novom Sadu - UDRUZENJE OČEVA
349031
post-template-default,single,single-post,postid-349031,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose | shared by themes24x7.com-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Tribina „Mogu li i muškarci bOčevi unapred znaju da im je bitka za dete izgubljenaiti žrtve?“ realizovana je nakon serijala istraživačkih tekstova na portalu 021.rs (mreza21.021.rs) i emisija na Radiju 021.  Udruženje planira da se  se ovaj koncept nastavi, te da se iste tribine u budućnosti održavaju po ostalim gradovima u Srbiji.
U Vojvodini u 96 odsto slučajeva nakon brakorazvodnih parnica deca pripadnu majci, te očevi iako žele da se bore za svoju decu, smatraju da je ta bitka unapred izgubljena

Ovo je jedan od zaključaka tribine održane u Radio kafeu, na temu „Mogu li i muškarci biti žrtve?“, u organizaciji Udruženja očeva.

Dragutin Nikolić, psihoterapeut i sudski veštak koji je 30 godina radio u Centru za socijalni rad istakao je da nasilnici mogu biti i žene, ali da o oblasti nasilja nad muškarcima u Srbiji skoro da i nema podataka, dok je u Americi preko šest miliona očeva i dece pogođeno ovih porodičnim problemom.

No Comments