SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM SLUČAJA ZLOSTAVLJANJA DVOJE MALOLETNE DECE U NOVOM SADU - UDRUZENJE OČEVA
349777
post-template-default,single,single-post,postid-349777,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose | shared by themes24x7.com-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ovo je prvi put da se Udruženje očeva, nakon pet godina postojanja, po pojedinačnom slučaju oglašavamo, a sve zbog toga što su u pitanju ugrožena deca. Ovaj javni korak koji smo preduzeli ne predstavlja mešanje u sudske postupke, niti pritisak na nezavisno sudstvo već je reč o potrebi da se zaštite žrtve od nasilnika. I bez obzira što smo mi Udruženje očeva ovde nije na prvom mestu otac nego deca jer su ugrožena njihova prava, pogažene su svi moguće konvencije, svi zakoni koji štite decu su prekršeni i ne želimo da se to tako dešava te smo doneli odluku da se oglasimo u javnosti povodom jednog slučaja koji se desio u Novom Sadu i koji traje skoro tri godine. Ovo se dešava danas, jednoj porodici, ali se plašimo da li je to neki model na osnovu kojeg sud postupa ili je ovo jedna nenamerna greška.
Mi želimo da verujemo da je ovo jedan nenameran propust i da će ovo biti vrlo brzo ispravljeno, da će tužilaštvo završiti istražne radnje i da će deca dobiti priliku da se izjasne i da žive sa onim roditeljem sa kojim žele jer imaju po godinama pravo da odluče o tome i da će ova priča biti pojedinačni, usamljeni i poslednji slučaj koji se na na takav način odvijao. Želimo da se ovako nešto ne dešava i želimo da apelujemo da institucije rade po zakonu i želimo da apelujemo da su deca na prvom mestu. Suština ovog celog postupka je dečija patnja, a deca ne treba da pate.

KOMPLETNO SAOPŠTENJE MOŽETE PREUZETI OVDE

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.